«Між небом та горами»

«Між небом та горами» – це повнометражний документальний фільм режисера та автора ідеї Дмитра Грешко. Оператором фільму є також Дмитро Грешко

У 2020-му світ раптово став на паузу через  епідемію коронавірусу. Зупинилось життя мегаполісів та цілих країн. У ці часи саме робота медиків виходить на перший план, хоча десятиліттями лишалась переважно непомітною. Лікарям доводиться обирати, чиє життя рятувати в першу чергу, а кому доведеться чекати.

Нам дуже важко осягнути загрозу, яку неможливо відчути на дотик  або на смак, тож чим далі від центральних міст, тим більш умовним виглядає карантин на практиці і тим менше дотримуються його правил місцеві жителі. Весілля, масові святкування лише збільшують кількість хворих на коронавірус. Лікарні переповнені, лікарі працюють понаднормово.

Наша мета показати, як закарпатські лікарі рятують життя завдяки індивідуальному героїзму та відданості професії, що мотивує людей попри невисоку зарплатню ризикувати власними життями та боротись із небезпечною хворобою. Ситуацію ускладнює й особливість Закарпатського регіону, де чималу кількість від загального числа жителів складають угорці, які погано володіють українською мовою та іноді не можуть порозумітись із українськими лікарями через погане володіння державною мовою.